Beställa Garageport & Förrådsdörr

Att tänka på

Fundera på vilken modell av port eller dörr som passar dig. Vill du använda portöppnare? I så fall ska du välja en vipport, som öppnas ”uppåt”. En traditionell slagport har två dörrar och höger gångdörr som standard. Det finns även matchande förrådsdörrar. Vi tillverkar kundunika lösningar.

Behandling av teak

Vi behandlar våra teakprodukter en gång med pigmenterad teakolja. Teakdörrar/portar bör oljas ofta för att inte spricka och få svarta prickar. Vi rekommenderar därför att du oljar in din port/dörr en gång per år, speciellt om porten/dörren är i söderläge.

För att olja in din produkt putsar du först panelen i träets riktning med ett fint sandpapper. Borsta av trädammet och olja därefter dörren/porten. Upprepa tills ytan är helt mättad. be din färghandlare om råd när du köper olja.

Vad är modulmått?

Portens eller dörrens mått anges i ”modulmått” och avser egentligen måttet på öppningen som porten eller dörren ska monteras i. Exempel: Modulmått 25-21 passar en öppning som är 2500 mm bred och 2100 mm hög. Mått anges alltid i BxH. Portens exakta storlek i modul 25-21 är 2480 mm x 2085 mm, och anpassat för att få plats med tätning och distanskilar.
Port-med-mattpilarPort-med-mattpilar
Port med mattpilar

Så här beställer du

Klicka in på vår hemsida www.edsbyporten.se/hitta-aterforsaljare/ för att hitta närmaste återförsäljare eller installatör. Du väljer installatörer, om du vill ha din produkt ”monterad och klar”. De hjälper dig med din beställning och frågor.

Steg för steg - dina val

  • Välj typ av port/dörr: vipport, slagport, enkeldörr eller 
    ​​​​​​​pardörr. Om du väljer vipport kom ihåg att portöppnare finns som tillval.
  • Vilken typ av garage? varmgarage eller kallgarage
  • Mät vilken storlek du behöver, ange i modulmått BxH. Välj modell ur vårt sortiment.
  • Ange kulör: välj någon av våra standardkulörer/lasyrer, eller en egen NCS S kulör.
  • Ange kulör på sparkplåten.